2013 MAS STOVYKLOS APRAŠYMAS

Daina Polikaitytė

Jėga! Nors tai yra paprastas, trumpas žodis, jo reiksmė yra svarbi, prasminga ir net kartais sudėtinga. Jėga gali reikšti galybę. Tas kuris valdo ar vadovauja turi daug jėgos. Gali reikšti fizinę jėgą, kaip energiją. Pavyzdžiui, sportininkams reikia jėgos. Jėga gali būti pilnas atsidavimas kokiam tikslui – darymas visa širdimi, visa jėga, norint atlikti kuo geriau. Ir dar jėga gali būti kai skirtingi, unikalūs individai susieina kartu ir bendradarbiauja, atlikdami tai, ką vienas asmuo pats negalėtų padaryti. Šitokią jėgą radome Moksleivių ateitininkų stovykloje šią vasarą Dainavoje. Ten susirinko maždaug šimtas moksleivių stovyklautojų ir 35 vadovybės nariai, atkeliavę iš visur, dalyvauti 12 dienų šioje stovykloje. 2013 metų Moksleivių ateitininkų sąjungos stovykla prasidėjo liepos 9 d. Jos tema buvo – Jėga!

Stovykloje kas rytą keldavomės beprotiškai anksti – 8 v.r. :). O stovyklos laikrodis buvo komendanto dūda. Kiekvienos dienotvarkės punktas buvo praneštas dūdos skambėjimu. Kas rytą, po skanių pusryčių, visi stovyklautojai būreliuose atlikdavo skirtą darbelį, kasdien kitokį. Kad tinkamai atlikti, reikėjo visiems bendradarbiauti. O kodėl atlikome šiuos uždavinius? Kad pajustumėm bendradarbiavimo jėgą. Paskui, išsiskirstydavome į darbo būrelius ir keliaudavome į pamokas. Buvo visokių pamokų – sportas, kulinarija, menas, ideologija ir kiti. Pamokose smagiai ir įdomai dalyvavome. Po pamokų, visa stovykla susiburdavo kartu dainuoti lietuviškas dainas, o mums pritardavo pianinai, gitaros, smuikai, ir kartais net akordionai. Dainų aidą buvo galima girdėti net už Dainavos ribų! Taip smarkiai padainavę, išalkdavome. Sočiai pavalgę pietus, nukeliaudavome prie Spyglio ežero. Ten pasidžiaugdavome pležu, ledais, tinkliniu ir visokiais kitais užsieminais. Po laisvalaiko, vykdavo užsiėmimo būreliai. O šiais metais, kiekvienas stovyklautojas galėjo pasirinkti du užsiėmimo būrelius. Pasirinkimai pirmam būreliui buvo chorelis, tautiniai šokiai arba tautodailė. Antram būreliui pasirinkimai buvo net įvairesni, pavyzdžui, filmo, akordiono, šokimo, skaitymo būreliai, ir t.t.

Kas vakarą vykdavo vakarinė programa. Programos buvo įvairios. Pirmą vakarą buvo susipažinimo vakaras. Mes suruošėme vaidinimėlius apie daiktą arba servisą kuris Dainavai būtų naudingas. Ruošdami ir pasidalindami vaidinimais, susipažinome su kitais stovyklautojais. Sekantį vakarą žaidėme “Taškų taškus”. Komandomis keliavome į įvairias stotis. kuriose atlikome kazkokį uždavinį. Kovojom prieš kitas komandas, bandydami surinkti daugiausiai taškų. Sekantį vakarą buvo laužas. Nukeliavome į kitą pusę Spyglio ežero ir ten dainavome, vaidinome, pasijuokėme. Kiekvienas burelis sukūrė vaidinimą kuriame reikėjo nugalėti blogį su jėga. O sekančią dieną, viskas buvo atbulai! Atsikėlę nukeliavome į valgyklą kur radome … naktipiečius! Sužinojome, kad visa dienotvarkė vyks atbulai. Iš pat ryto vyko vakarinė programa – žaidėme “The Amazing Race”. Keliavome į įvairias stotis, lenktyniaudami su kitomis komandomis. Diena baigėsi su pusryčiais 10 vv.! O sekančią dieną sužinojome, kad vyks Dainavos prezidento rinkimai. Buvo keturi kandidatai kurie su savo ruošos komitetais visą dieną kandidatavo. Kiti moksleiviai sudarė įvairias interesų grupes. Kandidatai bandė laimėti tų interesų grupių balsus. Diena buvo pilna pokalbių ir debatų. Vakare balsavome ir išrinkome prezidentę. Po to džiaugėmės, šokdami Prezidentės puotoje. Po tiek daug bendravimo, vyrai ir merginos nutarė, kad reikia pasilsėti nuo vienas kitų. Tad sekantį vakarą buvo “Atskiri vakarai”. Mergaitės ir berniukai praleido vakarą atskirai, pagal savo interesus. Sekančią dieną vyko iškyla. Visa stovykla žygiavo 8 mylias iki Wampler’s ežero. Ten pasidžiaugėme pležu, pavalgėme pietus, ir pabendravome. Tada, žygiavome atgal į Dainavą. Vakare, pasiilsėjome žiurėdami filmą, “Mr. Holland’s Opus”. Sekantį vakarą buvo karnivalas, kuriame žaidėme įvairius žaidimus. O tada sekė Sporto diena. Nuo pat ryto sportavome komandomis žaisdami krepšinį, ultimitą, kickball, ir kvadratą. Tada komandos sukūrė vandens šokius (synchronized swimming) kuriuos pristatė vieni kitiems. O vakare, paruošėme vaidinimus ir šūkius. Sekantį rytą nustebome radę “sovietus” vėliavų aikštėje. Tą dieną skyrėme tautai. Dainava buvo sovietų okupuota ir turėjome kovoti už jos laisvę. Vakare stovyklautojai pasirašė Dainavos Nepriklausomybės aktą. Pasidžiaugėme laimėta nepriklausomybe daina, šokiu, ir lietuvišku menu. Vakarui baigiantis paminėjome sausio 13 d. įvykius, prisimindami Lietuvos sunkų kelią į laisvę. Sekantį vakarą buvo susikaupimo vakaras, kuriame turėjome laiko pasimelsti, pamedituoti, ir padiskuoti įvairius gyvenimo klausimus. O paskutintį stovyklos vakarą pasipuošėme gražiai pavalgyti iškilmingą vakarienę. Tada stovyklautojai pasidalino savo talentais ir vyko šokiai.

Nė nepastebėjome kaip greitai prabėgo 12 stovyklos dienų. Liūdna, kad turėjome atsisveikinti su draugais ir su Dainava. Išmokome naujus dalykus, patyrėme naujas patirtis. Sukūrėme naujas draugystes, naujus prisiminimus. Bet žinojome, kad išvažiuodami nesakome “sudiev”. o “iki pasimatymo”, nes sekančią vasarą vėl Dainavoje atsiras Jėga – 2014 metų Moksleivių ateitininkų sąjungos stovykla!

IMG_4146

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Show Buttons
Hide Buttons