2015 m. MAS Žiemos kursų registracija

 

Moksleivių ateitininkų sąjungos

Žiemos kursai

Registracija vyksta iki lapkričio 25 d., www.mesmas.org svetainėje.

Moksleivių ateitininkų sąjungos Centro valdyba ruošia kasmetinius ideologinius kursus jaunimui. Kviečiami moksleiviai, lankantys gimnazijos 9-12 klases, kurie nori praleisti savaitę su kitais lietuviais katalikais ateitininkiškoje dvasioje. Kursai vyks nuo gruodžio 26 d. iki sausio 1 d. Dainavos stovyklavietėje.

Žiemos kursų tikslas: intensyvus moksleivio pasaulėžiūros atskleidimas bei formavimo skatinimas. Kursuose siekiama atitrūkti nuo kasdienybės, pasinaudoti proga prisiartinti prie Dievo, geriau save pažinti ir pilniau suprasti ateitininkiškų principų sandarą savo gyvenimuose. Formatas: paskaitos, pokalbiai, diskusijos, prakalbos, įvairūs pratimai. Moksleiviai aktyviai dalyvaus visose programos dalyse. Minčių įvairovė bus ne tik priimtina, bet ir skatinama. Tuo tikslu, kviečiame registrantus nusiteikti plačiam bei giliam mąstymui, tolerantiškoms diskusijoms, ir nuoširdžiam bendravimui. Šis veiklos būdas skiriasi nuo bendravimo, patirto pvz. vasaros stovyklose, tačiau moksleivių ateitininkų sąjunga siekia ugdyti visapusiškai išsilavinusią asmenybę. Kviečiame ir jus prisidėti!

Žiemos kursų dalyvių skaičius yra labai ribotas. Priimami dalyviai šia tvarka:

  • Suteiksime pirmenybę įžodį davusiems vyresniesiems moksleiviams, kurie užsiregistruos prieš lapkričio 25 d.
  • Po lapkričio 25 d. – atvira registracija, jeigu liks vietos.

 

MAS CV ragina jaunimą dalyvauti ištisai per visus kursus. Tuos, kurie nedalyvaus per visą kursų laikotarpį, MAS CV priims savo nuožiūra.

ŽIEMOS KURSŲ DATOS:

Žiemos kursų programa prasidės maždaug 5 val. v. šeštadienį, gruodžio 26 d. Prašome, kad moksleiviai, atvyksiantys mašinomis atsirastų tik po 3 val. p. p.

Kursų oficialus uždarymas vyks gruodžio 31 d. Tuomet bus švenčiamas Naujųjų metų sutikimas, po kurio moksleiviai dar nakvos iki sausio 1 d. Moksleiviai privalo išvykti sausio 1 d. iki 12:30 val. p. p.

PRAKALBOS:

11 ir 12 klasės moksleiviams privaloma pristatyti prakalbą. Jūs už kelių savaičių gausite daugiau informacijos apie tai. 10 klasės moksleiviai raginami irgi pristatyti prakalbą, nors jiems tai neprivaloma.

REGISTRACIJA:

Registracija vyksta dviem etapais: elektroniniu būdu www.mesmas.org svetainėje bei paštu. Išpildžius trumpą registracijos anketą internete, būtina kuo greičiau sekančius dalykus išspausdinti ir prisiųsti paštu:

Ką internete išpildyti: Registracijos anketą

 

Svarbi pastaba:  Žiemos kursų dalyvių skaičius yra labai ribotas. Kol moksleivis neprisiuntė visų formų ir mokesčio, jo dalyvavimas neužtikrintas. Dėl to, yra būtina nedelsti, o išsiųsti registracijos formas ir mokestį kuo greičiau.

Registracijos formas ir mokestį siųsti:

Vaiva Čyvas
4013 Williams Street
Downers Grove, IL 60515

Registracijos klausimai:   registracija@mesmas.org

 

MOKESTIS:

  • Žiemos kursų mokestis yra: $300
  • $500 (du moksleiviai iš vienos šeimos)
  • Čekius rašyti: Lithuanian Catholic Federation Ateitis – MAS

 

LĖKTUVU AR AUTOBUSU ATVYKIMO TVARKA:

Jeigu planuojama lėktuvu atskristi, pageidaujame, kad moksleivis:

12-26-15 atskristų į DTW tarp 9 val. r. ir 2 val. p. p.

1-1-16 išskristų iš DTW ne anksčiau, kaip 2 val. p. p.

Iš Čikagos apylinkių tikimasi užsakyti autobusą, NE keliauti traukiniais. PRAŠOME TRAUKINIO BILIETŲ NEUŽSISAKYTI. Jeigu jums reikalingas transportas iš Čikagos apylinkių, būtinai pažymėkite tai interneto anketoje. Autobusas išvažiuotų iš Lemonto į Dainavą gruodžio 26 d. ir grįžtų namo sausio 1 d. Autobuso kainą nulems dalyvių skaičius. Bus daugiau informacijų vėliau, lapkričio pabaigoje.

Kelionės traukiniu – keleivių nuvežimas ir atsiimimas iš stočių – būna labai sudėtingi. Stengiamės pasiekti Dainavą be traukinių.

 

TAISYKLĖS:

  • Prašome nesivežti maisto, ypatingai gėrimų su kofeinu.
  • Kursuose norime suteikti atmosferą be kasdienybės triukšmo. Prašome neatsivežti muzikos grojimo aparatų, kaip MP3 ar iPod, kompiuterio, ar DVDs. Jei kursantas atsiveš brangią techniką, mes nepriimame už ją atsakomybę.
  • Mobilus telefonas: Suprantame, kad moksleiviams šis aparatas yra svarbus ir reikalingas, ypač keliaujant, tačiau kasmet mes visus telefonus surenkame. Tai labai svarbu kuriant tą atmosferą, kurioje moksleivis mąstys, augs ir bręs. Jei moksleivis naudojasi mobiliumi kaip žadintuvu, tuomet prašome kad į kursus atsivežtų “senovišką” žadintuvą. Šiaip vadovai rytais prikels visus moksleivius dainomis…
  • Taip pat draudžiama vežtis “poker chips” ar bet kokius azartinių žaidimų (gambling)
  • Alkoholis, rūkymas, narkotikai yra griežtai draudžiami ir juos atsivežęs ar vartojęs moksleivis bus tuoj pat pašalintas iš kursų, savo ar tėvų jėgomis sugrįžti namo. Mokestis nebus sugrąžinamas.
  • Prašome tėvų atydžiai su savo moksleiviais perskaityti ir pasikalbėti apie kursų drausmės sutartį.

 

STOVYKLOS AMBULATORIJA:

Stovykloje turėsime pagrindinius pirmosios pagalbos reikmenis, bet slaugės nebus. Nelaimės ar ligos atveju, stovyklautojams teikiama medicininė pagalba. Rimtais sveikatos reikalais greitai pasiekiamos Chelsea, Jackson ir Ann Arbor miestų ligoninės. Stovyklautojai patys prižiūri savo vaistus. Jei yra kokie rūpesčiai, prašome pranešti Matui Čyvui.

 

STOVYKLAVIMO REIKMENYS:

Moksleivių ateitininkų uniforma:

  • Mergaitės: balta bliuska/ juodas sijonas/ MAS juostelė ir ženkliukas
  • Berniukai: balti marškiniai/ juodos, ilgos kelnės/ kaklaraištis/MAS juostelė ir ženkliukas

Būtina atsivežti:

  • Miegmaišį ir patalynę
  • Užvalkalą, pagalvę, paklodę
  • Prausimosi reikmenis/rankšluosčius
  • Drabužius: uniformą, išeiginę aprangą Naujiems Metams, ir šiltus kasdieninius rūbus.

 

STOVYKLOS ADRESAS IR TELEFONAS

Camp Dainava
15100 Austin Road
Manchester, MI 48158
Tel.  734 428-1549

 

STIPENDIJOS MOKSLEIVIAMS ATEITININKAMS

Kviečiame moksleivius, kuriems reikėtų stipendijos, kad galėtų dalyvauti MAS Žiemos kursuose, paduoti prašymą MAS Centro valdybai. (Prašymai bus laikomi privačiai. Patys asmenys, kurie gaus stipendijas, gali skelbtis, kad gavo.)

Keli reikalavimai duoti prašymus:

Moksleivis turi būti davęs ateitininkų moksleivio įžodį.

Moksleivis turi lietuviškai parašyti atsakymus į du klausimus:

  • Kodėl aš noriu dalyvauti Žiemos kursuose?
  • Kaip aš esu prisidėjęs prie ateitininkų veiklos per praėjusius metus?

Moksleivis turi paprašyti, kad jo kuopos globėjas parašytų rekomendaciją MAS Centro valdybai paaiškindamas:

  • Kaip moksleivis yra prisidėjęs prie ateitininkų veiklos per praėjusius metus?
  • Kodėl moksleivis yra vertas stipendijos?

 

Klausimai apie stipendijas:  Matas Čyvas

matas.cyvas@gmail.com

 

BENDRI KLAUSIMAI: Matas Čyvas

matas.cyvas@gmail.com

 

 

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Show Buttons
Hide Buttons